- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Red snapper á la Sushi Shins
Red snapper á la Sushi Shins
Red snapper á la Sushi Shins
Årets Kock 2011, Tomas Diederichsen, skapade efter sin vinnarresa till Tokyo denna fantastiska rätt. En av mina absoluta favoriter.
Red snapper á la Sushi Shins 10 port
1 kg red snapperfilé
3 dl dashibuljong
3 dl kikkoman soja
3 dl risvinäger
5 cm färsk ingefära, riven
1 knippe gräslök, fint skuren
2 citroner, rivet skal
2 askar röd och grön daikonkrasse
salt
Skär fisken snett i ca 1,5-2 cm tjocka skivor. Halstra hårt och hastigt på ena sidan på spishällen eller i stekpanna, krydda med salt. Koka ihop dashibuljong, soja och risvinäger till en såskonsistens och låt svalna. Smaksätt med ingefära, gräslök och citronskal. Slå såsen på den nyhalstrade fisken och toppa med daikonkrasse.
(Recept: Tomas Diederichsen)
