- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Raw Food av Erica Palmcrantz Aziz
Raw Food av Erica Palmcrantz Aziz
Raw Food av Erica Palmcrantz Aziz
Erica Palmcrantz Aziz brinner för raw food och inspirerar genom föreläsningar och böcker människor att hitta sitt sätt att äta och leva genom raw food. Hon har levt med raw food i sju år och överraskas fortfarande av hur mycket positiva effekter livsstilen har.
Raw food är frukt, grönsaker, rotfrukter, bär, nötter, frön, torkad frukt, alger, skott, groddar och kallpressade oljor samt honung. Råvarorna upphettas inte över 42 grader, för att bevara maximalt med näring och livskraft.
Boken innehåller detox- och viktminskningsprogram för 1, 3, 7 och 21 dagar kompletta med färdiga menyer och recept. Här finns möjligheten att upptäcka och inspireras av raw food. En grundlig genomgång av vad raw food innebär inleder boken och ger många tips på vägen.
Receptdelen innehåller bland annat smoothies, mandelbars, sushi light, carobmousse och zucchinipasta med mandelpesto. Allt ser väldigt fräscht och gott ut med en hel del nya smakkombinationer. Ska en strikt rawkost följas krävs det en del nya ingredienser och boken ger en utförlig beskrivning av t ex carob, mesquite, lucuma och nama shoyu.
Raw Food – ett lättare liv på tre veckor (Ica Bokförlag) hjälper kroppen att hitta tillbaka till sin naturliga balans med ren, näringsrik mat tillagad av ekologiska råvaror. Inspireras du med!

