- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Punch á la Taylor med whiskey, absint och citruscordial – recept från Dead Rabbit i New York
Punch á la Taylor med whiskey, absint och citruscordial – recept från Dead Rabbit i New York

Punch á la Taylor med whiskey, absint och citruscordial – recept från Dead Rabbit i New York
Under en workshop med Bartenders Choice Awards gjordes denna underbara punch eller bål med recept från Dead Rabbit. En frisk drink som görs klart i god tid före servering och som gör att du som värd eller värdinna kan spendera din tid med gästerna. Perfekt att servera som välkomstdrink och otroligt läcker med ett klart isblock i skålen som på bilden. Kanske något till nyår! Läs här hur du kan göra klar is hemma.
PUNCH A LA TAYLOR 10 SERVERINGAR
Cordial*:
3 apelsiner, väl sköljda gärna ekologiska
3 citroner, väl sköljda gärna ekologiska
4 dl socker
Punch:
70 cl Jameson Irish Whiskey
4 cl Pernod Absint
8 cl Grön Chartreuse
20 skvättar bitters (Dead Rabbit Orinoco)
25-30 cl citron- och apelsincordial*
20 cl färskpressad citronjuice
10 cl färskpressad apelsinjuice
60 cl svart kallt te
Cordial: Börja med att skala 3 apelsiner och 3 citroner tunt utan att det vita kommer med. Muddla/mosa skalen tillsammans med socker i en bunke och låt sedan stå dra i 2 timmar, gärna på ett lite varmare ställe. Pressa juicen ur de skalade frukterna och häll över sockerblandningen. Rör om tills sockret löst sig och sila sedan bort skalen.
Blanda samman alla ingredienser till punchen i en skål och ställ i kylskåp i god tid före servering. Servera gärna med ett stort isblock och sedan i glas med riven muskot på toppen.
