- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Pestopaj med bakade grönsaker
Pestopaj med bakade grönsaker
Pestopaj med bakade grönsaker
Nu är det skördetider och vad passar inte bättre än att stoppa ner godsakerna i en paj. Den här är smaksatt med pesto, något som verkligen lyfter den till nya höjder. Servera gärna pajen med en blandad sallad, kallskuret och oliver.
Pestopaj med bakade grönsaker 4-6 port
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g kallt smör
2 msk kallt vatten
1 form, 24 cm i diameter
Fyllning:
2 paprikor, i mindre bitar
2 rödlökar, i tunna klyftor
1 squash eller zucchini (ca 300 g), i skivor
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl hemlagad pesto eller färdigköpt
Pajdeg: Mät upp mjölet i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar. Finfördela smöret med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i formen och låt den vila i kylskåp 15-30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Fyllning: Sätt ugnen på 250 grader. Lägg alla skurna grönsaker på en plåt. Stänk över oljan och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen 15-20 minuter. Sänk sedan ugnsvärmen till 200 grader. Vispa ihop ägg, mjölk och pesto. Lägg grönsakerna i pajskalet och häll över äggsmeten. Grädda pajen i mitten av ugnen 35-40 minuter.

