- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
>Pannbiff med kantareller
>Pannbiff med kantareller
>Pannbiff med kantareller
>
Kantareller förgyller vilken måltid som helst och idag hamnade dem i pannbiffar.
Pannbiff med kantareller 4 port
400 g färs
4 msk ströbröd (eller 2 potatisar, kokta och mosade eller 3/4 dl havregryn och 1 msk potatismjöl)
1 1/2 dl mjölk eller vatten
1 ägg
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 liten gul lök, finhackad
100-150 g frästa kantareller, grovt hackade
Blanda ströbröd med mjölk eller vatten. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt ägg, salt, peppar och lök. Rör ner färsen och kantarellerna och arbeta ihop till en smidig smet. Forma till 8 eller 12 biffar på en vattensköljd skärbräda. Stek biffarna på medelvärme 2-3 minuter på varje sida. Servera med t ex potatismos och sås eller gratäng på jordärtskocka.
