- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Paj med spenat och fetaost
Paj med spenat och fetaost
Paj med spenat och fetaost
Den här pajen serverade jag på vår årliga grekiska fest. Den räcker till många på buffé eller servera tillsammans med en sallad.
Paj med spenat och fetaost 6-8 port
1 rulle smördeg
1 ägg, uppvispat
Fyllning:
200 g färsk spenat, sköljd
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, fint hackade eller rivna
1 msk olivolja
2 sticklökar, finhackade
2 dl grädde
1 tsk riven muskot
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
100 g fetaost, smulad
svartpeppar
Sätt ugnen på 180 grader. Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt. Dela degen på längden i två delar. Skär en skåra i degen en centimeter från kanten runt om på var och en av dem. Pensla smördegen med ägget. Grädda i ugnen 20 minuter. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stekpanna. Tillsätt spenat, sticklök, grädde och kryddor. Låt koka ihop, ca 5 minuter. Tillsätt fetaosten. Skär med hjälp av en kniv bort det översta skiktet i degrektangeln så att en nedsänkning bildas där fyllningen ska ligga. Fyll smördegen med spenat och fetaostblandningen. Peppra. Värm hastigt i ugnen före servering.
