- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Örtmarinerad kotlettrad med majonnäs och sallad 4 port
Örtmarinerad kotlettrad med majonnäs och sallad 4 port

Örtmarinerad kotlettrad med majonnäs och sallad 4 port
Jag lagade hel kotlettrad till middag i lördags och gjorde den här salladen på resterna i söndags. Det här en perfekt rätt att göra på kalla rester av fläskkött. Här har jag marinerat kotlettrad i en örtolja med timjan och kombinerat med krispiga grönsaker. En len majonnäs binder ihop rätten.
Örtmarinerad kotlettrad med majonnäs och sallad 4 port
Kotlettrad:
400 g benfri kotlett i bit, skinkstek eller rester av fläskkött
salt och peppar
Salta och peppra kotlettraden, bryn i smör om den inte har svål. Skåra svålen. Sätt ugnen på 120 grader och baka kotlettraden till en innertemperatur på 58 grader, lätt rosa (65 grader genomstekt). Låt vila 30 min. Kyl köttet och skär sedan i skivor, skär sedan ner skivorna i bitar, ca 2*2 cm.
Örtolja:
1 1/2 dl olivolja
2 krukor timjan, persilja eller basilika
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
Blanda allt och mixa. Smaka av med salt och peppar. Häll örtoljan på den nerskurna kotletten och rör runt så oljan täcker köttet.
Majonnäs:
1 ägg
1 msk grov dijonsenap
1 dl rapsolja
vitvinsvinäger
salt och peppar
Gör en majonnäs genom att vispa ihop äggula och senap, häll försiktigt i oljan droppvis under vispning, tillsätt några droppar vatten om den börjar skära sig. Smaka av med vinäger, salt samt peppar.
Sallad:
blandade salladsblad
zucchini
haricots verts
paprika
tomat
eller de grönsaker du tycker om
Vid servering
Lägg salladen och grönsaker på fyra tallrikar toppa med den örtmarinerade kotletten. Servera majonnäsen i en skål till eller lägg lite på varje tallrik.
Om du träffar mig är det är inte så svårt att förstå att mat är något som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Att laga, läsa, prata och skriva om mat är min passion. Mat är för mig kärlek, lust och glädje. Alla har en relation till mat, vilket gör det så roligt att arbeta med. Dessutom blir jag aldrig någonsin fullärd, jag får lära mig något nytt av varje människa jag träffar och pratar mat med. Detta gör att jag hela tiden utvecklar mig och den ena dagen är inte den andra lik. Min matlagningsfilosofi är att laga mat från grunden och gärna med säsongens råvaror.
Sedan 2009 driver jag bloggen Vardag med Nordefors. Här hittar du recept både till vardag och fest samt en del utflykts- och trädgårdstips. Dessutom finns den senaste informationen om vad som händer i matbranschen. Är officiell bloggare för Årets Kock 2012 och 2013 samt nominerad till Matbloggspriset 2012.
Matbloggen Vardag med Nordefors: nordefors.com
Twitter: twitter.com/Nordefors
LinkedIn: Karoline Nordefors
Facebook: facebook.com/vardagmednordefors
Instagram: instagram.com/nordefors
Mail: vardagmednordefors[@]gmail.com
