- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Örtmarinerad kotlettrad med majonnäs och sallad
Örtmarinerad kotlettrad med majonnäs och sallad
Örtmarinerad kotlettrad med majonnäs och sallad
Det här en av mina favoritsallader! Rester av fläskkött som jag marinerar i örtolja och tillsammans med krispiga grönsaker och len majonnäs blir detta en lyxig vardagsrätt. Använd grönsaker i säsong och efter smak, variera även örterna i oljan med dina favoriter.
Örtmarinerad kotlettrad med majonnäs och sallad 4 port
Kotlettrad:
400 g benfri kotlett i bit, skinkstek eller rester av fläskkött
salt och peppar
Salta och peppra kotlettraden, bryn i smör om den inte har svål. Skåra svålen. Sätt ugnen på 120 grader och baka kotlettraden till en innertemperatur på 58 grader, lätt rosa (65 grader genomstekt). Låt vila 30 min. Kyl köttet och skär sedan i skivor, skär sedan ner skivorna i bitar, ca 2×2 cm.
Örtolja:
1 1/2 dl olivolja
2 krukor timjan, persilja eller basilika
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
Blanda allt och mixa. Smaka av med salt och peppar. Häll örtoljan på den nedskurna kotletten och rör runt så oljan täcker köttet.
Majonnäs:
1 ägg
1 msk grov dijonsenap
1 dl rapsolja
vitvinsvinäger
salt och peppar
Gör en majonnäs genom att vispa ihop äggula och senap, häll försiktigt i oljan droppvis under vispning, tillsätt några droppar vatten om den börjar skära sig. Smaka av med vinäger, salt samt peppar.
Sallad:
blandade salladsblad
zucchini
haricots verts
paprika
tomat
eller de grönsaker du tycker om
Vid servering
Lägg salladen och grönsaker på fyra tallrikar toppa med den örtmarinerade kotletten. Servera majonnäsen i en skål till eller lägg lite på varje tallrik.
