- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Old Fashioned med popcorninfuserad bourbon
Old Fashioned med popcorninfuserad bourbon
Sensommaren har passerat och hösten har börjat blåsa in över landet. Varma kvällar bland skånska odlingar är sällsynta. Vi kan med glädje minnas en fantastisk sommar där vi passerat mängder av fält på vår resa mot skånska stränder. Majsfälten är rätt trevliga att spana ut över och detta är råvaror vi använder oss av tiden som kommer framöver. Krypa ned i biofåtöljen en regnig höstkväll med en balja popcorn är inte så dumt. Att sätta sig i en bar och sippa på lite värmande bourbon är också en trevlig sysselsättning under den mörkare årstiden. Bourbon känns ju som en slags urfader i cocktailvärlden genom bland annat klassikerna Old Fashioned, Sazerac och Vieux Carre.
Tänkte tipsa om en av våra populäraste varianter av Old Fashioned som vi kört några säsonger på krogen och som drar majsinslaget i bourbonen lite längre, en poppad Old Fashioned. Rätt enkel men charmig och roande!
Old Fashioned med popcorninfuserad bourbon
6-8 cl popcorninfuserad bourbon*
några droppar bitter t ex Angostura Bitter
stor isbit
nypoppade popcorn
Rör den popcorninfuserade bourbonen med bitters och is. Sila ner i ett glas över en stor isbit. Servera med nypoppade popcorn och ev en bit apelsinskal.
*Popcorninfuserad bourbon
Poppa en kastrull popcorn och låt svalna. Salta lite och häll över en flaska bourbon (70cl), söta med 8-10 cl sockerlag. Häll allt i en vakumpåse och förslut så den vakuminfuseras. Lägg påsen på svag värme över natten i t ex ett värmeskåp, på ugnen eller sousvide-maskin. Sila av popcornen, smaka av och häll på flaska. En extra dos av bourbon eller socker kan tillsättas efter smak.
Kenneth Swärd, bartender Mat & Destillat, Lund
Mail: kswaerd78(@)yahoo.se
Instagram: @kswaerd
Facebook: Kenneth Swärd
Site: Mat & Destillat