- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
>Mini mini chokladcupcakes med vaniljfrosting
>Mini mini chokladcupcakes med vaniljfrosting
>Mini mini chokladcupcakes med vaniljfrosting
>
1.5 1 1/2 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
2 2 dl gräddfil
3 3 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 dl kakao av god kvalitet
1 1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och gräddfil. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut små tryffelformar på en plåt. Fyll en sprits med smeten och fyll sedan formarna till hälften. Grädda i cirka 10-12 minuter och låt kakorna svalna. De går utmärkt att frysa in.
Vaniljfrosting
200 g färskost (Philadelphia orginal)
50 g smör, rumstempererat
600 g florsocker
4 tsk vaniljsocker
Blanda smör, färskost och vaniljsocker till en smidig smet. Tillsätt florsocker efterhand som du vispar till du fått rätt konsistens. Frostingen stelnar något i kylskåp men mjuknar snabbt i rumstemperatur.
Montering: Spritsa frosting på cupcakesen och dekorera ev med strössel.
Kommentar: Frostingen är väldigt söt och passar till dessa små munsbitar. Receptet kan behövas dubbleras beroende på hur mycket frosting man spritsar på varje cupcake.
