- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Metaxaflamberad Saganaki med citron
Metaxaflamberad Saganaki med citron
Metaxaflamberad Saganaki med citron
Jag älskar grekisk mat! Vi har årliga stora grekiska middagar med ett gäng som var till Samos tillsammans för många år sedan. Stekt Saganakiost med citron är kanongott men det här är godare. Här har osten fått ett knaprigt täcke som möter den mjuka smakrika osten. Flamberingen tillför en häftig effekt och en fantastisk smak från Metaxan. Den fräscha pigga citronen bryter av det feta och man kan inte sluta äta. Servera den här rätten som en del av en buffé eller som en enkel men läcker förrätt.
Metaxaflamberad saganaki med citron 2 port
1 saganakiost (150 g)
vetemjöl
1 ägg, uppvispat
olja
Metaxa eller Cognac
citron, i klyftor
Vänd osten i det uppvispade ägget och sedan i rikligt med mjöl. Stek osten på hög värme i rikligt med olja. Vänd och stek andra sidan och häll sedan på en stor skvätt Metaxa. Flambera direkt och släck sedan flammorna genom att pressa en citronklyfta över pannan. Servera direkt med citronklyftor.
