- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Matkreatörsmiddag 2.0 – tjejer, mat och dryck
Matkreatörsmiddag 2.0 – tjejer, mat och dryck
Matkreatörsmiddag 2.0 – tjejer, mat och dryck
För ett par veckor sedan var det dags för den andra matkreatörsmiddagen. Vi är ett gäng tjejer som träffats på twitter och har ett gemensamt intresse i mat och dryck. Till Matkreatörsmiddagen gör alla varsin rätt och matchar dryck till.
Gruppen bestod denna gång av en förpackningsdesigner, en importör, en matbloggare, en matfotograf, en produktchef och en försäljningschef. Det var en vansinnigt rolig kväll med galet mycket mat, vi har så roligt att vi redan planerat in Matkreatörsmiddag 3.0.
Förmingel
Parmesankex rullade i paprikapulver
Potatisrulle med löjrom
Lufttorkad skinka med färskostkräm
Dryck: Champagne Charles Mignon
Förrätt
Oxtartar med rökt märg och bränd lökmajonnäs
Dryck: Domaene Gobelsburg
Huvudrätt
Långtidsbakad rotselleri med äggkräm smaksatt med tryffel
Dryck: Champagne André Clouet
Sherry- och sojabräserat fläsk med five spice
Dryck: Pinot Gris Réserve
Dessert
Chèvre dÓr Coloumniers, Le Gruyére Prémier Cru, confit d´espelette et pimient och fikonmarmelad med lagerblad
Dryck: Villa Garros Sauvignon
Chokladdoppad lakritskola med citronflingsalt
Dryck: Castaño Dulce
Baked Alaska á la Ostkaka
Bilderna är av varierande kvalitet då de är tagna med iPhone.









