- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
>Marinerad kyckling med garam masala och ingefära
>Marinerad kyckling med garam masala och ingefära
>Marinerad kyckling med garam masala och ingefära
>
Marinerad kyckling med garam masala och ingefära 4 port
4 kycklingfiléer
Marinad:
3 msk olja
3 msk honung
3 msk pressad citron
1 msk garam masala
1 msk finriven färsk ingefära
2 klyftor vitlök, pressade
2 tsk salt
mango chutney
tjock naturell yoghurt
4 port kokt basmatiris
Dela varje filé i 2-3 avlånga delar. Blanda allt till marinaden i en plastpåse. Lägg ner kycklingen och blanda runt. Förslut påsen och låt den gärna ligga i kylskåpet några timmar. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp kycklingen och salta. Stek mitt i ugnen, gärna på en plåt med bakplåtspapper, ca 10-15 min. Vänd kycklingbitarna efter halva tiden. Det går också bra att steka dem i stekpanna eller på spett på grillen. Tänk på att kycklingen snabbt får färg då marinaden innehåller honung. Blanda yoghurt och mangochutney till en sås och servera ris till kycklingen.