- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Marängtårta med hallongrädde och mynta
Marängtårta med hallongrädde och mynta
Marängtårta med hallongrädde och mynta
Den här tårtan är verkligen enkel att göra och väldigt omtyckt. Den här gången använde jag köpta marängbottnar, men har du tid så gör gärna egna. Med yoghurt i hallongrädden blir det en frisk och inte så söt tårta. Med 4 köpta bottnar kunde jag göra två tårtor med fyllningen nedan, det blir ganska mycket.
Marängtårta med hallongrädde och mynta
3 dl vispgrädde
4 dl färska eller frysta hallon
2 dl tjock naturell yoghurt
3 msk hackad färsk mynta
1 dl osaltade pistaschnötter, grovt hackade
1/2 dl solroskärnor
4 köpta marängbottnar eller 2 större hemgjorda
Vispa grädden till ett mjuk skum. Blanda i hallon (låt dom frysta rinna av) och vispa till ett stadigt skum. Vänd ner yoghurt, mynta, nötter och solroskärnor. Bred grädden mellan och över bottnarna. Toppa med t ex vinbär och hallon eller kanske mer hackade nötter.