- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Majstortilla med tacokarré, bönröra och avokadokräm
Majstortilla med tacokarré, bönröra och avokadokräm
Majstortilla med tacokarré, bönröra och avokadokräm
Hemgjorda majstortillas slår det mesta och tillsammans med en mör och trådig tacokarré, krämig röra på vita bönor och en len avokadokräm blir det här en festmiddag. Börja i tid med karrén, gärna dagen före och gör samma dag tortillas och röror. Servera tillsammans med krispig sallad och grönsaker i små bitar.
Majstortilla med tacokarré, bönröra och avokadokräm 4-6 port
Tacokarré, se recept här
Bönröra:
1 burk stora vita bönor (410 g)
1/2 dl olivolja
1 tsk mald spiskummin
1 vitlöksklyfta
1/2 lime, pressad saft
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
Skölj av bönorna och lägg dem i en mixerskål. Tillsätt olja, spiskummin, skalad vitlök och limesaft. Mixa till en slät kräm med mixerstav. Krydda med salt och peppar. Förvara i kylskåp fram till servering.
Majstortilla:
2 dl mjölk
1 1/2 dl fint majsmjöl
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk rapsolja
Hetta upp mjölken och rör ner majsmjölet. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt mjölkblandningen och oljan och arbeta ihop till en smidig deg, lättast gör man det med händerna. Dela degen i åtta bitar och låt dem vila invirade i plastfolie ca 30 min i rumstemperatur. Kavla ut varje degbit till rundlar, ca 20 cm i diameter. Grädda dem en i taget i en het, torr stekpanna ca 30 sekunder på varje sida. Täck över de nygräddade tortillabröden med en ren handduk så att de håller sig mjuka och varma.
Avokadokräm:
2 avokado
1 vitlöksklyfta
1 msk färskpressad lime- eller citronjuice
1 dl matyoghurt (10%)
2 krm salt
1 krm peppar
Mixa avokado med vitlök och lime med stavmixer eller i matberedare. Blanda ner matyoghurt, salt och peppar.
Grönsaker:
Sallad t ex romansallad, maschésallad, isbergssallad
Gurka
Tomat
Paprika
Montering:
Servera tortillas med tacokarré, bönröra, avokadokräm och grönsaker.

