- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Lussekatter
Lussekatter
Lussekatter
Lussekatter Bäst i test
5 dl fet mjölk
250 gram kesella
50 gram jäst
100 gram smör
3-4 påsar saffran
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
18 dl vetemjöl
1 ägg att pensla med
russin om man vill ha det i bullarna
Värm ungnen till 225 grader.
Smula ner jästen i en bunke.
Smält 100 g smör i en kastrull och häll ner mjölken i kastrullen värm sedan blandningen till 37 grader el fingervarmt.
rör ner i bunken om tills jästen löser sig.
Tillsätt kesella, saffran, salt, socker och nästan allt mjöl. låt arbeta tills degen släpper från skålens kanter.
Låt jäsa övertäckt av en kökshandduk i 40 min.
baka ut degen och forma bullar, pensla ytan med vispat ägg och stick in russinen i bullarna.
Grädda bullarna i 225 grader i ca 8-10 minuter.
