- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Lerpottasill – varm sill med brynt smör, dill, gräslök, rödlök och ägg
Lerpottasill – varm sill med brynt smör, dill, gräslök, rödlök och ägg

Lerpottasill – varm sill med brynt smör, dill, gräslök, rödlök och ägg
Det här kan vara den ultimata kombinationen av smaker i en sillrätt. Älskar den varma salta sillen och det mjuka nötiga brynta smöret till den örtiga röran med sting från rödlöken. Enkelt att tillaga och passar till både midsommar, som lätt lunch eller som en läcker förrätt. Försök att få tag på hela matjesfiléer då blir rätten snyggast men det går såklart lika bra med bitar.
Lerpottasill 4 port
4 hela matjesfiléer
1/2 kg färskpotatis
2 hårdkokta ägg, hackade
1 rödlök, fint hackad
1/2 knippa dill, fint skuren
1/2 knippa gräslök, fint skuren
Till servering:
125 g smör
Sätt ugnen på 175°. Skrubba potatisen och koka den mjuk. Blanda samman ägg, lök, dill och gräslök. Smält smöret och låt det bli brynt i en kastrull. Fördela matjesfiléerna i fyra ugnssäkra formar. Värm dem i ugnen i ca två minuter, sillen ska bara bli ljummen. Fördela äggblandningen över sillen, fördela potatisarna och slå över det brynta smöret. Servera genast.
Karoline Nordefors: Foodie, matbloggare och sommarjobbande kock
Website: nordefors.com
Twitter: @Nordefors
Facebook: Vardag med Nordefors
Instagram: @Nordefors
LinkedIn: Karoline Nordefors
Mail: vardagmednordefors[@]gmail.com

