- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Laxbiffar med röd curry, räkor och lime
Laxbiffar med röd curry, räkor och lime
Laxbiffar med röd curry, räkor och lime
Lax, jag älskar lax, men ibland måste den varieras. Jag har här mixat laxfilé och räkor blandat med röd currypasta och rivet skal av lime. Det går bra att utesluta räkorna och öka mängden lax eller öka mängden räkor. Provstek gärna smeten för att smaka av och eventuellt öka mängden röd curry. Jag serverade biffarna med kokt jasminris, wokade grönsaker smaksatta med tandoori och en enkel yoghurtsås med lime.
Laxbiffar med röd curry, räkor och lime 2 port
350 g laxfilé
70 g skalade räkor
2 tsk röd currypasta
1 lime, rivet skal
1/2 tsk salt
Dela laxfilén i mindre bitar och lägg i mixer tillsammans med de skalade räkorna. Mixa till en en grov smet. Blanda med de övriga ingredienserna och forma till små biffar. Stek i smör eller olja några minuter på varje sida.