- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kycklingköttbullar i currysås
Kycklingköttbullar i currysås
Kycklingköttbullar i currysås
Saftiga kycklingköttbullar i en röd currysås med kokosmjölk. För att få in grönsaker rörde jag ner hackad grönkål och blomkål. En god rätt som går att variera med vanliga köttbullar.
Kycklingköttbullar i currysås 4 port
400-500 g kycklingfärs
1 tsk salt
1 liten gul lök, fint hackad
2 msk riven färsk ingefära
1 ägg
2 msk rapsolja
Sås:
1-2 msk röd currypasta på burk
1 burk kokosmjölk (gärna ekologisk)
2 dl mjölk eller grädde
5 dl fint hackad grönkål
1/4 blomkålshuvud, i små bitar
Blanda färs och salt. Rör ner lök, ingefära och ägg. Forma till bullar. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn bullarna (i omgångar) runt om ca 5 min. Fräs currypastan någon minut i en kastrull och häll på mjölk och kokosmjölk. Lägg i kycklingbullarna och sjud dem i såsen ca 3 minuter. Lägg i grönkål och blomkål och koka ca 5 minuter. Servera med pasta eller ris och en sallad.