- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
>Kyckling i dillsås – din nya favorit?
>Kyckling i dillsås – din nya favorit?
>Kyckling i dillsås – din nya favorit?
>
Dillkyckling 4 port
4 kycklingfileér eller 1-1 1/2 påse quornbitar (á 300g)
2 dl vatten
1 buljongtärning
2 dl créme fraische
1 msk maizena
1/2 dl finhackad dill
nymalen svartpeppar
salt
ev lite färskpressad citronjuice
Strimla kycklingen och bryn i stekpanna. Vispa ihop vatten, buljong, créme fraiche och maizena i en kastrull. Låt såsen sjuda under omrörning ca 5 minuter. Smaksätt med dill och lite nymalen svartpeppar. Om du använder quorn, lägg ner de frysta bitarna i såsen. Använder du kyckling, lägg ner de brynta bitarna i såsen. Rör om och sjud sakta under lock 4-5 minuter. Smaka ev av med lite mer salt och lite citronjuice för den som vill ha rätten något syrligare. Servera med potatis eller ris.
