- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Köttbullar på lammfärs med soltorkade tomater och rosmarin
Köttbullar på lammfärs med soltorkade tomater och rosmarin
Köttbullar på lammfärs med soltorkade tomater och rosmarin
Variationer på köttbullar kan man göra i all oändlighet och här är ett av mina favoritrecept. Serverar de smakrika köttbullarna med klyftpotatis, tzatziki och råkost.
Köttbullar på lammfärs med soltorkade tomater och rosmarin ca 20 st
2 msk ströbröd
1 dl mjölk
500 g lammfärs
50 g hackade soltorkade tomater
3 msk hackad färsk rosmarin
1 gul lök, fint hackad
2 ägg
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
smör och/eller olja
Blanda ströbröd och mjölk i en skål. Låt det svälla någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ordentligt. Blöt händerna i kallt vatten och rulla runda lammfärsbullar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek lammfärsbullarna runt om cirka 5 minuter.