Kockens tips från Tomas Lindh – Paj med rabarber och jordgubbar med smak av kanel

Kockens tips från Tomas Lindh – Paj med rabarber och jordgubbar med smak av kanel

Kockens tips från Tomas Lindh – Paj med rabarber och jordgubbar med smak av kanel

Kockens tips Karoline Nordefors nordefors.com

Rabarber- och jordgubbspaj med smak av kanel och försommar, perfekt till jordgubbssäsongen!

Rabarber- och jordgubbspaj Kockens tips från Tomas Lindh nordefors.com Karoline Nordefors

RABARBER- OCH JORDGUBBSPAJ 1 paj

600 g rabarber

300 g jordgubbar

1/2 msk potatismjöl

1 tsk malen kanel

4,5 msk strösocker

Deg:

1 1/2 dl havregryn

1 1/2 dl vetemjöl

1/2 dl strösocker

125 g smör

Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern och jordgubbarna i skivor. Blanda rabarber och jordgubbar med potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern och jordgubbarna. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljglass.

Tomas Lindh Hotel Skeppsholmen nordefors.com

 

Tomas Lindh Kökschef Hotel Skeppsholmen restaurang Långa Raden

Instagram: langaraden

Alla tidigare Kockens Tips

Alla tidigare tips från Tomas Lindh