- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Tomas Lindh – Paj med rabarber och jordgubbar med smak av kanel
Kockens tips från Tomas Lindh – Paj med rabarber och jordgubbar med smak av kanel

Kockens tips från Tomas Lindh – Paj med rabarber och jordgubbar med smak av kanel
Rabarber- och jordgubbspaj med smak av kanel och försommar, perfekt till jordgubbssäsongen!
RABARBER- OCH JORDGUBBSPAJ 1 paj
600 g rabarber
300 g jordgubbar
1/2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4,5 msk strösocker
Deg:
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 g smör
Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern och jordgubbarna i skivor. Blanda rabarber och jordgubbar med potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern och jordgubbarna. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljglass.
Tomas Lindh Kökschef Hotel Skeppsholmen restaurang Långa Raden
Instagram: langaraden