Anpassa dina cookie-inställningar

Vi respekterar din rätt till integritet. Du kan välja att inte tillåta vissa typer av cookies. Dina cookie-inställningar kommer att gälla på hela vår webbplats.

Vi använder cookies på vår webbplats för att förbättra din användarupplevelse, tillhandahålla personligt innehåll och analysera vår trafik.

Kockens tips från Tomas Lindh – Kolapaj med hallonsorbet

Kockens tips från Tomas Lindh – Kolapaj med hallonsorbet

Kockens tips från Tomas Lindh – Kolapaj med hallonsorbet

Kockens tips Karoline Nordefors nordefors.com

Kockens tips från Tomas Lindh Kolapaj med hallonsorbet nordefors.com
Kolapaj med hallonsorbet, citronkräm och sockerrostade hasselnötter

KOLAPAJ MED HALLONSORBET 18 bitar

Deg:

125 g smör

1 dl havregryn

3 dl vetemjöl

2 msk vatten

Kola:

2 dl grädde

2 dl ljus sirap

2 dl socker

2 tsk vaniljsocker

100 g smör

hallonsorbet till servering

Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret till pajdegen. Blanda med havregryn, mjöl och vatten. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 18 bitar). Låt stå i kylen ca en halvtimme och grädda pajskalet ca 25 minuter i nedre delen av ugnen. Ta ut och låt svalna. Kola: Låt grädde, sirap och socker koka i en kastrull 10-15 minuter. Testa smeten genom att droppa lite smet i ett glas kallt vatten. Det ska inte flyta ut men fortfarande vara mjukt eller kontrollera med en termometer att temperaturen nått 120°C. Ta av från värmen och rör ner vaniljsocker och smör i tärningar, låt kolasmeten svalna. Häll den avsvalnade smeten i pajskalet och låt kallna helt. (Kan förvaras i kylskåp till servering.) Garnera pajen med bär strax före servering, gärna med en kula hallonsorbet till.

Tomas Lindh Hotel Skeppsholmen nordefors.com

Tomas Lindh Kökschef Hotel Skeppsholmen restaurang Långa Raden

Instagram: langaraden

Alla tidigare Kockens Tips

Alla tidigare tips från Tomas Lindh

Kockens tips från Tomas Lindh - Kolapaj med hallonsorbet - DinVinguide