- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens Tips från Sebastian Gibrand – Äggakaka
Kockens Tips från Sebastian Gibrand – Äggakaka
Kockens Tips från Sebastian Gibrand – Äggakaka
När jag var yngre var farmors äggakaka något av det bästa jag visste, så än idag. Jag har alltid ingredienser hemma för att kunna slänga ihop denna enkla och goda kreation. Farmor hade alltid knapperstekt bacon istället för fläsk till den sockerbeströdda äggakakan och det föredrar jag också. Du bestämmer så klart själv vad du vill ha till.
Äggakaka
10 ägg
5 dl vetemjöl
1 l mjölk
1 dl socker
1 tsk salt
1 msk smält smör
Metod:
Börja med att vispa ägg, mjöl och socker till en jämn och klumpfri smet. Tillsätt därefter mjölken och det smälta smöret. Smält sedan lite smör att steka med i en gjutjärnspanna, häll på smeten och rör smeten från kanten på stekpannan in mot mitten till dess att äggakakan har stannat. Vänd den sedan och stek den gyllenbrun på andra sidan. Avsluta med att strö lite socker på äggakakan och servera stekt bacon och rårörda lingon till.
Lycka till!
Sebastian Gibrand Gibrands Gastronomi Helsingborg/Stockholm
Medlem i Svenska Kocklandslaget

