- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Per Stenberg – Krämig äggröra med sikrom, koriander och olivolja
Kockens tips från Per Stenberg – Krämig äggröra med sikrom, koriander och olivolja

Kockens tips från Per Stenberg – Krämig äggröra med sikrom, koriander och olivolja
Perfekt som en lätt förrätt i denna sommarvärme.
Krämig äggröra med sikrom, koriander och olivolja 4 port
8 ägg
1/2 dl blancherad purjolök
1/2 dl gurka, hackad
gräsig olivolja (Itrana, colli del tifata)
1 dl sikrom
1/2 dl crème fraiche
1/2 dl hyvlad manchego
Häng av sikrommen någon timme innan i en finmaskig nätsil. Dela och skölj purjolöken ordentligt. Skär den i den form du önskar, blanchera den hastigt i saltat vatten, sila av och låt svalna. Kärna ur gurkan och hacka den i önskade bitar. Hyvla manchego ost på det grövsta på zestgärnet. Vispa upp äggen med crème fraichen, lite olivolja samt salt och peppar efter smak. Sjud upp äggröran försiktigt under omrörning. Ha inte för varmt under pannan utan kör på svagaste värmen, det tar lite tid, men låt det få göra det. När den fått en krämig konsistens ta av den omedelbart och servera. Toppa med alla tillbehör, lite extra olivolja, koriander och manchego och självklart lite salt och peppar.
Pär Stenberg Kökschef Restaurang Hjerta
Facebook: Pär Stenberg
Mail: chefstenberg[@]gmail.com


