- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Pär Stenberg – Sparris- och primörsallad med öppen chorizo och muskot
Kockens tips från Pär Stenberg – Sparris- och primörsallad med öppen chorizo och muskot

Kockens tips från Pär Stenberg – Sparris- och primörsallad med öppen chorizo och muskot
SPARRIS- OCH PRIMÖRSALLAD MED ÖPPEN CHORIZO OCH MUSKOT 4 port (förrätt)
6 vita sparrisar
1 citron
socker
salt
2 röda steklök
Blancha sparrisen i socker, citron och salt tills den är al dente, ta ur den ur vätskan och skär upp den som du vill ha den. Skala och dela löken och snabbblanchera den i ca 1 minut för att få den mildare i smaken.
Vinegrette:
25 gram spenat
3 msk champagnevinäger
1 tsk socker
salt
peppar
25 g dansk krasse
ca 1 dl olivolja
Mixa allt tillsammans till en slät vinegrette och sila den.
Färsk chorizo:
1 färsk chorizo 70-90 gram
Ta ur massan ur skinnet och stek tills den är färdig, riv lite muskot över och servera.
Övriga ingredienser:
4 rädisor
muskotnöt
Pär Stenberg Kökschef Restaurang Hjerta
Facebook: Pär Stenberg
Mail: chefstenberg[@]gmail.com