Kockens tips från Pär Stenberg – Sparris- och primörsallad med öppen chorizo och muskot

Kockens tips från Pär Stenberg – Sparris- och primörsallad med öppen chorizo och muskot

Kockens tips från Pär Stenberg – Sparris- och primörsallad med öppen chorizo och muskot

Kockens tips Karoline Nordefors nordefors.com

Per Stenberg sparris

SPARRIS- OCH PRIMÖRSALLAD MED ÖPPEN CHORIZO OCH MUSKOT 4 port (förrätt)

6 vita sparrisar

1 citron

socker

salt

2 röda steklök

Blancha sparrisen i socker, citron och salt tills den är al dente, ta ur den ur vätskan och skär upp den som du vill ha den. Skala och dela löken och snabbblanchera den i ca 1 minut för att få den mildare i smaken.

Vinegrette:

25 gram spenat

3 msk champagnevinäger

1 tsk socker

salt

peppar

25 g dansk krasse

ca 1 dl olivolja

Mixa allt tillsammans till en slät vinegrette och sila den.

Färsk chorizo:

1 färsk chorizo 70-90 gram

Ta ur massan ur skinnet och stek tills den är färdig, riv lite muskot över och servera.

Övriga ingredienser:

4 rädisor

muskotnöt

Pär Stenberg kökschef Restaurang Hjerta - Karoline Nordefors nordefors.com

Pär Stenberg Kökschef Restaurang Hjerta

Facebook: Pär Stenberg

Mail: chefstenberg[@]gmail.com

Läs alla Pär Stenbergs tidigare inlägg

Alla tidigare Kockens tips