- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Markus Hilmander – Grillat lammrack med smakrik rub av anchochili, pimento och spiskummin
Kockens tips från Markus Hilmander – Grillat lammrack med smakrik rub av anchochili, pimento och spiskummin

Kockens tips från Markus Hilmander – Grillat lammrack med smakrik rub av anchochili, pimento och spiskummin
Även att temperaturen har sjunkit massor så är det inte fel att grilla. Varför inte köpa lite lammracks och servera med en härlig rotfruktssallad. En enkel yoghurtsås med t ex feta- eller getost är gott till. En tabell med stekgrader finns längst ner i inlägget.
GRILLAT LAMMRACK MED SMAKRIK RUB AV ANCHOCHILI, PIMENTO OCH SPISKUMMIN 4 port
MARINAD:
2 vitlöksklyftor, rivna
1 msk grovhackad färsk timjan
1 msk grovt hackad färsk persilja
1 dl matolja
Blanda alla ingredienser.
LAMM:
800 g lammracks
Putsa benen helt fria från kött och fett.
RUB:
1 msk anchochili
1 msk spiskummin
1 msk koriander
1 msk pimentopulver
1 msk sellerisalt
1 msk vitlökspulver
Blanda alla kryddorna.
METOD:
Grilla köttet på medelvärme över grå glödbädd eller bryn i stekpanna och låt köttet gå färdigt i ugnen på 200 grader, pensla under tiden med marinaden. Grilla köttet cirka 8 minuter per sida eller till valfri innertemperatur. När köttet är färdigt så gnid in det med kryddblandningen. Låt alltid din köttbit ligga och vila i ca 10 minuter efter du stekt klart.
Skiva och servera lammet med t ex ugnsrostade morötter, palsternackor, rotselleri och rödbetor och en god sås.
Stekgrader Nöt / vilt / anka / duva / lamm
Innertemperatur
Rare 48- 50
Medium rare 50- 52
Medium 54- 58
Medium well 58- 60
Welldone 65
Kremerad allt över 68 grader
Lycka till!
Markus Hilmander Gastromix Catering och
egna företaget Hilmanders Mat och Gastronomi Linköping
Twitter: @MarkusHilmander

