- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Markus Hilmander – Cheesecake med brieost och hjortronsorbet
Kockens tips från Markus Hilmander – Cheesecake med brieost och hjortronsorbet

Kockens tips från Markus Hilmander – Cheesecake med brieost och hjortronsorbet
CHEESECAKE MED BRIEOST OCH HJORTRONSORBET
200 g grädde
150 g vit choklad, hackad
300 g brieost utan kanter
300 g philadelphiaost
2 msk matyoghurt
1 1/2 blad gelatin, blötlagt i kallt vatten
Koka grädden och chokladen rör i chokladen så den smälter. Tillsätt brieost, philadelphiaost och matyoghurt, mixa allt i en mixer eller med en stavmixern. Rör ned det blötlagda gelatinet. Häll upp smeten i spritspåse och kyl i kylskåp.
Hjortronsorbet:
280 g sockerlag
400 g hjortron
1/2 vaniljstång, delad på längden
1 gelatinblad, blötlagt i kallt vatten
Koka upp hjortron, sockerlag samt vaniljstången. Plocka ur vaniljstången. Mixa allt i en kannmixer alternativt med stavmixer. Sila smeten och rör i det blötlagda gelatinet. Kyl ner. Kör av i glassmaskinen alt rör om i bunken i frysen var 30-45 min.
SERVERINGSTIPS:
Spritsa ostmassan direkt på tallrik och platta ev till den med en varm sked. Ägga sorbet och lägg ovanpå. Servera med t ex krossade drömmar, yoghurtcrisp, färska hjortron och chokladdekor.
Markus Hilmander, driver egna företaget Hilmanders Mat och Gastronomi Linköping
Twitter: @MarkusHilmander