- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Jan Lööv – Smör med persilja, ansjovis och vitlök
Kockens tips från Jan Lööv – Smör med persilja, ansjovis och vitlök
Kockens tips från Jan Lööv – Smör med persilja, ansjovis och vitlök
Bjuder på ett första recept som är ett persiljesmör med ansjovis och vitlök, passar alldeles utmärkt nu i sommartider till grillat kött. Jag gjorde detta smör för ett par dagar sedan till en av mina lunchrätter “Steak frites with sun gold tomato salad”.
Smör med persilja, ansjovis och vitlök ca 20-40 port
1 kg smör, rumstempererat
2 knippen persilja, finhackad
10 klyftor vitlök, fint hackade
3 teskedar Worcestershire Sauce
2 teskedar färskpressad citronsaft
20 ansjovisfiléer, finhackade
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt. Rulla smöret i smörpapper till lämplig storlek, slå in i plastfilm. Lägg smöret i kylen eller frys tills mer behövs.
Lycka till!
Jan Lööv, souschef Omni Hotel Dallas USA
Twitter: @jtloov
Instagram: @jloov