- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
KOCKENS TIPS från Fredrik Gustafsson – Syrlig fruktmarmelad med smak av björnbär
KOCKENS TIPS från Fredrik Gustafsson – Syrlig fruktmarmelad med smak av björnbär

KOCKENS TIPS från Fredrik Gustafsson – Syrlig fruktmarmelad med smak av björnbär
Hej vänner!
Nu är det snart jul igen. Det börjar pyntas i hemmen och i köken börjar julens matdofter att sprida sig. Jag har fullt upp på mitt nya jobb, dock inget julbord men frossar just nu i julens alla smaker. Något som jag gillar att äta eller ha som tillbehör till en dessert är marmelad. Jag tänker därför bjuda på ett fint recept som jag har nyttjat i många år. Hoppas de smakar mina vänner!
Syrlig fruktmarmelad med smak av björnbär ca 100 bitar
500 g björnbärspuré
100 g äpplepuré
850 g socker
20 g pektin
150 g glykos
1 msk citronsyra
1 msk vodka
Garnering
Strösocker
Citronsyra
Koka upp puréerna och skumma. Blanda socker och pektin noga. Blanda ner det i den varma purén tillsammans med glykosen. Koka till 107 grader. Rör ut citronsyran i vodkan och vispa försiktigt ner det i purékoket så att det inte bildas några bubblor. Häll upp i plastad form 15 x 25 cm. Låt svalna i rumstemperatur. Skär marmeladen i önskade bitar och rulla i socker och lite citronsyra.
Fredrik Gustafsson Kökschef Vatten Gourmet & Café Tjörn Göteborg
Twitter: @freddiegusten86
Instagram: @fredrik_gustafsson
Mail: fredrik.christoffer.gustafsson[@]gmail.com
Läs fler KOCKENS TIPS