KOCKENS TIPS från Fredrik Gustafsson – Syrlig fruktmarmelad med smak av björnbär

KOCKENS TIPS från Fredrik Gustafsson – Syrlig fruktmarmelad med smak av björnbär

KOCKENS TIPS från Fredrik Gustafsson – Syrlig fruktmarmelad med smak av björnbär

Kockens tips Karoline Nordefors nordefors.com

Hej vänner!

Nu är det snart jul igen. Det börjar pyntas i hemmen och i köken börjar julens matdofter att sprida sig. Jag har fullt upp på mitt nya jobb, dock inget julbord men frossar just nu i julens alla smaker. Något som jag gillar att äta eller ha som tillbehör till en dessert är marmelad. Jag tänker därför bjuda på ett fint recept som jag har nyttjat i många år. Hoppas de smakar mina vänner!

Marmelad Foto: Karoline Nordefors nordefors.com

Syrlig fruktmarmelad med smak av björnbär ca 100 bitar

500 g björnbärspuré
100 g äpplepuré
850 g socker
20 g pektin
150 g glykos
1 msk citronsyra
1 msk vodka

Garnering
Strösocker
Citronsyra

Koka upp puréerna och skumma.
 Blanda socker och pektin noga.
Blanda ner det i den varma purén tillsammans med glykosen.
 Koka till 107 grader. 
Rör ut citronsyran i vodkan och vispa försiktigt ner det i purékoket så att det inte bildas några bubblor. 
Häll upp i plastad form 15 x 25 cm. Låt svalna i rumstemperatur. 
Skär marmeladen i önskade bitar och rulla i socker och lite citronsyra.

Fredrik Gustafsson Vatten Gourmet & Café nordefors.com

Fredrik Gustafsson Kökschef Vatten Gourmet & Café  Tjörn Göteborg

Twitter: @freddiegusten86

Instagram: @fredrik_gustafsson 

Mail: fredrik.christoffer.gustafsson[@]gmail.com

Läs fler KOCKENS TIPS