- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Fredrik Gustafsson – Pannacotta med lakrits och lime
Kockens tips från Fredrik Gustafsson – Pannacotta med lakrits och lime

Kockens tips från Fredrik Gustafsson – Pannacotta med lakrits och lime
Tjena alla vänner!
Nu är det dax igen för ett litet tips. Våren är här och värmen är påväg. Jag tänkte bjuda på ett recept på lakritspannacotta.
På bilden ser ni lakritspannacotta, maräng, hallonsorbet och chokladgranité.
LAKRITSPANNACOTTA 4 port
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl mjölk
40 g socker
2 torkade lakritsrötter, krossade
ev lite lakritspulver
5 droppar lime
2 gelatinblad
Koka upp alla ingredienser och låt sedan stå och dra i 1 timme. Smaka av om de behövs mer lakrits eller lime. Lägg gelatinet i kallt vatten. Värm gräddblandningen igen och tillsätt gelatinet. Sila igenom finmaskig sil. Häll upp i glas och låt stelna i kylen eller frys den i en sillikonform. Vid servering ta ur pannacottan ur silikonformen och låt tina.
Hoppas det ska smaka gott. Ha en riktigt god vår och njut av vädret.
Fredrik Gustafsson Kökschef Vatten Gourmet & Café Tjörn Göteborg
Twitter: @freddiegusten86
Instagram: @fredrik_gustafsson
Mail: fredrik.christoffer.gustafsson[@]gmail.com


