- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Fredrik Gustafsson – Kolsyrad vit chokladmousse
Kockens tips från Fredrik Gustafsson – Kolsyrad vit chokladmousse
Kockens tips från Fredrik Gustafsson – Kolsyrad vit chokladmousse
Den här moussen går otroligt fort att göra och man får in massa luft med kolsyrepatroner som ger en bubblig konsistens. Moussen blir lite som att dricka kolsyrad läsk. Håller ca 3 dagar kyld i siphonen eller så kan man spritsa ut den, frysa och skära i bitar. På bilden: Kolsyrad vit chokladmousse, brownie, yoghurt, nyponsorbet, maräng och örter.
KOLSYRAD VIT CHOKLADMOUSSE
500 g grädde
150 g vitchoklad
1 äggula
1 gelatinblad, blötlagt i kallt vatten
2 kolsyrepatroner
1 siphon
Koka upp grädde och rör ner gelatinbladet. Smält chokladen och gå i med äggula, blanda allt och mixa väl. Häll upp i siphon, kyl och tillsätt 2 kolsyrepatroner. Spritsa!
Fredrik Gustafsson Kökschef Vatten Gourmet & Café Tjörn Göteborg
Twitter: @freddiegusten86
Instagram: @fredrik_gustafsson
Mail: fredrik.christoffer.gustafsson[@]gmail.com