- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Fredrik Gustafsson – Gravad lax med soja och ingefära
Kockens tips från Fredrik Gustafsson – Gravad lax med soja och ingefära

Kockens tips från Fredrik Gustafsson – Gravad lax med soja och ingefära
Hej vänner!
Nu är sommaren slut och alla är förmodligen tillbaka på jobbet. Jag tänkte bjuda på ett smarrigt recept på soja- och ingefärsgravad lax. Jag blev bjuden på det av en nära vän för några veckor sedan och blev positivt överraskad, är ingen laxfanatiker. Det är enkelt men tar ett tag att göra, lovar att ni kommer att njuta.
Gravad lax med soja och ingefära
1 sida lax
1 dl salt
1dl socker
10 fänkålsfrön
1 dl japansk soja (ljus)
2 st ingefära (tumstora), skalade
Parera laxen så att den blir extra vacker. Lägg den i en djup plåt eller något som passar. Blanda alla torra ingredienser och rubba in det i laxen. Slå sedan över sojan och riv över ingefäran. Massera in smakerna i laxen. Plasta plåten och låt laxen stå i 2 dygn i kyl innan ni äter den. Jag serverade laxen med lite apelsinmarinerade betor, emulsion på brynt smör och krasse.
Hoppas det smakar mina vänner!
Fredrik Gustafsson kökschef Björholmens Marina Tjörn
Följ mig gärna på:
Instagram: @fredrik_gustafsson
Twitter: @freddiegusten86
Mail: fredrik.christoffer.gustafsson[@]gmail.com

