- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Fredrik Gustafsson – Brownie
Kockens tips från Fredrik Gustafsson – Brownie

Kockens tips från Fredrik Gustafsson – Brownie
Hej vänner!
Nu är vi inne i den tiden på året som det händer mycket i vår restaurangvärld. Vill passa på att gratulera Patrik Fredriksson till vinsten i Årets konditor 2013 och alla som gick vidare i Årets kock 2014. Jag kommer även att byta arbetsplats till Vatten Gourmet & Café. Ni är alla välkomna dit för att äta och dricka gott.
Denna gång tänkte jag bjuda på ett trevligt litet tips på Brownie i långpanna. Användbar i en mängd olika desserter eller som den på bilden med hjortron, brownie, maräng och karamellglass.
Brownie 1 långpanna
750 g smör
10 dl socker
5 dl kakao
10 tsk vaniljsocker
10 ägg
10 dl vetemjöl
Smöra och bröa en långpanna eller klä den med bakplåtspapper. Smält smöret i en stor kastrull och dra av från värmen. Tillsätt kakao, socker och vaniljsockret. Blanda sedan i ett ägg åt gången. Sikta ner mjölet i smeten och vänd sedan ner det med stora tag. Häll smeten i en långpanna och baka av i ugnen på 165 grader i ca 15-17 min.
Det går utmärkt att vända ner olika smaksättningar t ex rostade jordnötter, kola, marshmallows m.m. Den går även kanon att frysa in i mindre bitar. Jag brukar använda brownie som garnityr på många av mina desserter. Hoppas det ska smaka.
Ha det bra nu alla så syns vi snart igen!
Följ mig gärna på:
Instagram: @fredrik_gustafsson
Twitter: @freddiegusten86
Mail: fredrik.christoffer.gustafsson[@]gmail.com
Kockens tips – alla tips från Fredrik


