Kockens tips från Anna Pettersson – Rödingtartar med granskott, gurka, melon och pepparrot

Kockens tips från Anna Pettersson – Rödingtartar med granskott, gurka, melon och pepparrot

Kockens tips från Anna Pettersson – Rödingtartar med granskott, gurka, melon och pepparrot

Kockens tips Karoline Nordefors nordefors.com

Just nu är jag ute på Europaturnén Caught by Umeå i syfte att promota Umeå inför kulturhuvudstadsåret. Tillsammans med Måltidsvision jobbar jag med Storytelling by food, ett koncept som går ut på kombinerar mat, kommunikation och konst på ett kreativt sätt. Under Caught by Umeåturnén bjuder vi på en smakföreställning i åtta akter med inspiration från de samiska årstiderna och norrländska smaker. Tänkte dela med mig av ”vårvintern”, tiden då den första rödingen fångas.

Rödingtartar av Anna Pettersson nordefors.com

Rödingtartar med granskott, gurka, melon och pepparrot ca 60 port

6 rödingfiléer

1 1/2 dl finhackad gurka

1,5 dl finhackad nätmelon

1 scharlottenlök, finhackad

4 1/2 msk flingsalt

2 msk socker

1 1/2 msk finriven pepparrot

nymalen svartpeppar

granskott

Börja med att finhacka gurkan, behåll skalet. Salta gurkan med en nypa salt och häng av den i en chinoise eller sil i kylen. Skär melonen i små små tärningar och häng av den också. Plocka benen från rödingen. Skär sedan bort skinnet och den bruna simmuskulaturen. Skär rödingen i små tärningar. Salta, sockra och ställ in i kylen ca 30 – 60 minuter. Blanda sedan ihop rödingen med gurkan, melonen, pepparroten och nymalen peppar. Forma tartaren så som du vill ha den och garnera med granskott, flingsalt, pepparrot och nymalen svartpeppar.

Anna Pettersson kock

Anna Pettersson kulinarisk kock examinerad från Grythyttan

Arbetar med storytelling by food och måltidsföreställningen “A taste of the eight seasons” tillsammans med Måltidsvision under Europaturnén Caught by Umeå.