- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips av Tomas Lindh – Smuldegsströssel med kardemumma
Kockens tips av Tomas Lindh – Smuldegsströssel med kardemumma
Kockens tips av Tomas Lindh – Smuldegsströssel med kardemumma
Gör ditt eget strössel till dina jordgubbar med glass i sommar!
Smuldegsströssel med kardemumma 4 port
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk finstött kardemumma
125 g smör
en nypa salt
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman havregryn, vetemjöl, socker, salt, kardemumma och smör till en smulig massa för hand eller i en matberedare. Bred ut smuldegen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ in plåten i ugnen och grädda ca 10-15 minuter eller tills smuldegen fått fin färg. Servera med glass eller färska bär.
Lycka till och glad sommar!
Tomas Lindh Kökschef Hotel Skeppsholmen restaurang Långa Raden
Instagram: langaraden


