- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens Tips av Pär Steberg – Sparris med äggula, löjrom, brynt smör och hasselnötter
Kockens Tips av Pär Steberg – Sparris med äggula, löjrom, brynt smör och hasselnötter
Kockens Tips av Pär Steberg – Sparris med äggula, löjrom, brynt smör och hasselnötter
Jag behövde inte ens tänka efter vad som skulle skrivas här. Sparrisen, är enligt mig en av de bästa råvarorna som ploppat upp ur moderjord. Efter ett par år i Nederländerna så ligger sparrisen mig varmt om hjärtat och där är den lika älskad som lax är i Sverige.
Sparris med äggula, löjrom, brynt smör och hasselnötter 4 port
1 knippe grön sparris från Gotland
4 äggulor
50 g brynt smör
4 skedar löjrom eller sikrom
1/2 dl rostade, krossade hasselnötter
3 blad ramslök
1 nypa salt
1 nypa nymalen svartpeppar
1 skvätt olivolja
Skala och ansa sparrisen. Se till att ha en kastrull med sjudande vatten på spisen med lite salt i. Lägg i äggulorna försiktigt och sjud dem i 30 – 40 sekunder. Ta upp dem försiktigt och täck dem med plastfilm. Ha en relativt varm stekpanna på spisen och häll i lite av det brynta smöret och lite olivolja. Stek sparrisen med lite salt och peppar i ungefär 1 – 1/2 minut, lägg upp dem på droppduk eller papper.
Lägg sparrisen på tallriken, toppa med äggulan och “ägga” 1 sked löjrom/sikrom bredvid. Strö över hasselnötter och en sked varmt brynt smör. Toppa med strimlad ramslök och jag lovar inte ett öga torrt!
Lycka till allesammans och smaklig spis!
Pär Stenberg Kökschef Edsbacka Bistro Sollentuna
Facebook: Edsbacka Bistro
Facebook: Pär Stenberg
Mail: chefstenberg[@]gmail.com