- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips av Fredrik Gustafsson – Chokladkräm
Kockens tips av Fredrik Gustafsson – Chokladkräm
Kockens tips av Fredrik Gustafsson – Chokladkräm
Hej vänner!
Nu är det dax att dela med mig av något gött igen och choklad är bland det bästa jag vet. De är enkelt att blanda goda bär och choklad och få en strålande god dessert. Här är ett recept chokladkräm som är utmärkt att servera med lite god glass eller ha som fyllning i sommartårtan. På bilden ser du chokladkräm med karamelliserat päron, torkad karamellmousse och vaniljsorbet.
250 g mjölk
250 g grädde
75 g socker
1 vaniljstång, skårad och urskrapad
100 g äggula, lätt uppvispat
225 g mörk choklad 60%, fint hackad
Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång (frön och stång) och sockret. Slå gräddblandningen över den uppvispade äggulan och sjud smeten till 82 grader. Rör med slickepott för att få in luft i krämen. Sila sedan smeten över chokladen och mixa ihop krämen med en stavmixer. Låt sedan krämen stå i kylen över natten.
Njut och ha en riktigt trevlig sommar!