- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Klassisk glögg med rött vin, kryddor och vodka
Klassisk glögg med rött vin, kryddor och vodka
Klassisk glögg med rött vin, kryddor och vodka
Att göra sin egen glögg är inte svårt men blir väldigt gott. Jag valde att göra min glögg på Gato Negro Cabernet Sauvignon, ett medelfylligt, bärigt vin med en mjuk vinbärskaraktär och eftersmak av plommon och körsbär. Det här receptet ger en mindre söt glögg, önskar du mer sötma så tillsätt mer socker.
Klassisk glögg med rött vin, kryddor och vodka

1 fl Gato Negro Cabernet Sauvignon
2 kanelstänger
8 kryddnejlikor
12 kardemummakärnor
5 tsk strösocker
1 1/2 dl vodka
sötmandel
russin
Värm vinet och kryddorna försiktigt i en gryta, rör sockret tills det löst sig. Tillsätt sedan vodkan. Sjud tills glöggen nästan kokar och servera i glöggmuggar med skållad mandel och russin.