- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Klas Lindberg – finalist Årets Kock 2012
Klas Lindberg – finalist Årets Kock 2012
Klas Lindberg – finalist Årets Kock 2012
Uppväxt: Åseda, Småland
Bosatt: Stockholm
Jobbar på: Klas Lindberg Mat & Vin, Stockholm
Tidigare jobbat på: Stefan Eriksson Matstudio, Stockholm, PM & Vänner, Växjö, Ramkvilla Wärdshus, Restaurang Oro, Oslo, 28+, Göteborg, Restaurang L’Arpége, Paris
Tidigare tävlingsmeriter: Final i Årets Kock 2011, två semifinalplatser Årets Kock, tävlat med Kocklandslaget
Fritidsintressen: innebandy, löpning, familjen, restaurangbesök
Favorit i mejeridisken: Gräddfil
Därför är jag kock: Som kock får du hela tiden direkt respons på det du gör från gästerna, raka tydliga besked om det var bra eller dåligt. Det passar mig. Jag har också ett stort matlagningsintresse och gillar att det är ett yrke där man använder händerna.
Om tävlingsrätten: Gott och elegant, klassiska smaker med en förfinad touch.
Hällstekt biff med mörkokt skomakabiff, glaserad majrova, lökar i olika texturer, krassekräm och rökt märgsmör
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=8CHO57K5hsg]

