Jordgubbsmousse med bärtopping

Jordgubbsmousse med bärtopping

En frisk mousse som kan toppas med säsongens bär eller en kompott på rabarber. Moussen är fräsch med en viss syra av yoghurten och sötas efter smak.Vi har serverat den både som dessert efter en middag samt på en dessertbuffé. En lätt och smakrik dessert!

Bild från DinVinGuide
Jordgubbsmousse med bärtopping 6 port

2 dl jordgubbspuré

socker

1 gelatinblad

4 dl vispgrädde

2 dl tjock naturell yoghurt

socker

Bär, färska eller frysta + socker

Mixa jordgubbar till en slät puré, söta ev. med socker, och mät upp 2 dl. Blötlägg gelantinbladet i kallt vatten. Vispa ihop puré och yoghurt till en slät kräm. Ta upp gelatinbladet och krama ur det lätt. Lägg i en liten kastrull och värm försiktigt tills det smälter. Häll gelatinet i yoghurtblandningen och rör om. Vispa grädden lätt och vänd ner lite i taget i yoghurtblandningen. Smaka av med socker. Fördela moussen i 6 glas och ställ kallt till servering. Toppa moussen med bär och servera direkt.