- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Jordgubbsmousse med bärtopping
Jordgubbsmousse med bärtopping
Jordgubbsmousse med bärtopping
En frisk mousse som kan toppas med säsongens bär eller en kompott på rabarber. Moussen är fräsch med en viss syra av yoghurten och sötas efter smak.Vi har serverat den både som dessert efter en middag samt på en dessertbuffé. En lätt och smakrik dessert!
Jordgubbsmousse med bärtopping 6 port

2 dl jordgubbspuré
socker
1 gelatinblad
4 dl vispgrädde
2 dl tjock naturell yoghurt
socker
Bär, färska eller frysta + socker
Mixa jordgubbar till en slät puré, söta ev. med socker, och mät upp 2 dl. Blötlägg gelantinbladet i kallt vatten. Vispa ihop puré och yoghurt till en slät kräm. Ta upp gelatinbladet och krama ur det lätt. Lägg i en liten kastrull och värm försiktigt tills det smälter. Häll gelatinet i yoghurtblandningen och rör om. Vispa grädden lätt och vänd ner lite i taget i yoghurtblandningen. Smaka av med socker. Fördela moussen i 6 glas och ställ kallt till servering. Toppa moussen med bär och servera direkt.