- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Intervju med Trick Dog från San Francisco som gästspelar på Story Hotel 21-22 feb 2014
Intervju med Trick Dog från San Francisco som gästspelar på Story Hotel 21-22 feb 2014

Intervju med Trick Dog från San Francisco som gästspelar på Story Hotel 21-22 feb 2014

Trick Dog är lokaliserat i området Mission Flats i San Francisco och serverar cocktails som matchar Pantones färgkarta. Idéen är enligt mig genial och efter att ha pratat med Josh Harris, Scott Baird och Morgan Schick förstår jag hur mycket tid de lägger ner på varje drink. Det är vackra, balanserade och komplexa kreationer där ideérna ofta grundar sig i ett namn eller en historia. De berättar att de använder sig av många olika tekniker och försöker hela tiden hitta nya. Något nytt de jobbat med är ingredienser som uppfattas som sura i munnen men som inte är citrus. Även umami är något de jobbar med samt ingredienser som vanligtvis används i köket. Alla idéer uppmärksammas men sedan sållas de ner till de allra bästa. Smaken kommer alltid först och de upprepar sig aldrig. Jag får en känsla av att de närmar sig kökets tekniker i form av pulver, sousvide och vaccum. Mixologi på hög nivå med andra ord.
Baren öppnade i januari 2013 och har snabbt blivit en favorit för många och igår blev de nominerade i kategorin ”Outstanding Bar Program av James Beard Award”. Bartendern Tom Surma undrar vad de ser för trender i San Francisco just nu och jag frågar. Mescal är något som nämns och som är en uppåtgående trend. Som även barkonsulter i företaget The Bon Vivants ser de till trender både i smått såsom en cocktails som går bra i baren till stora trender. De ser sig själva som något av en trendsättare med fantasifulla menyer, färgglada cocktails, hipster chic industriell inredning och bra mat. Trick Dog ska ha något för alla och ha en trevlig och rolig atmosfär, något lite annorlunda. Frågar om de matchar cocktails med mat men det görs inte på menyn. Det finns något för alla att dricka både drinkar, öl, vin och alkoholfritt som matchar maten. Vad sägs om ett Scotch Egg med löskokt ägg, brandade, confiterad rödbeta, laxrom och crème fraiche eller blomkål med curry, brynt smör, pinjenötter och sumac.
Madeleine Rapp (Sveriges bästa bartender 2013 BCA) har besökt Trick Dog och blev glatt överraskad av de otroligt sammansvetsade och professionella barteamen alla tider på dygnet. Morgan berättar att de handplockade personalen till baren och har anställda från tre olika stater. Personligheten var otroligt viktig och man fokuserar mycket på att inte överglänsa kunden. Scott säger: – No divas and no bitches. De är inga superstjärnor utan ledare, de ska vägleda kunden. Alla var tvungna att binda sig ett år vid anställning och alla är kvar nu när första året gått. Ett av ledorden är att ha kul, de ska vara uppfriskande att besöka baren.
När de nu byggt en sådan framgångsrik bar blir jag nyfiken på vart deras egna favoritbarer finns.
Morgan: Silver Dollar Louisville, Kentucky a fantastic bar with an outstanding whiskeyselection, lovely staff, good music an nice lighting.
Scott: The Borken Shaker Miami Beach, Florida is an excentric bar to chill and relax with nice music.
Josh: Harvard and Stone Los Angeles, Kalifornien and also Employees Only New York City
Här i Stockholm används, på de bästa barerna, klar is som gjutits i stora block. Undrar såklart hur utvecklingen ser ut i San Francisco. Josh berättar att de själva jobbar uteslutande med klar is och tycker att det gör otroligt mycket för slutresultatet. – It´s a thrill for the guest, säger Scott. Trenden från New York börjar sprida sig till San Francisco men har inte riktigt nått ut. Många använder sig av isblock men de är inte klara och då tappar man lite av poängen.
Scott avslutar med att säga att de vill vara “delicous not precious”.
Signaturdrink Trick Dog
Pisces
5 cl Havana Club 3 Años
2,5 cl sellerisockerlag
2,5 cl grapefruktjuice
1,5 cl limejuice
salt
Skaka och servera i ett martiniglas.
Gästspelar på Story Hotel Riddargatan 6 Stockholm 21-22 februari 2014 kl 19-00
