- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
I BAREN med Tom Surma – Cocktail “Rök och Marmelad”
I BAREN med Tom Surma – Cocktail “Rök och Marmelad”
I BAREN med Tom Surma – Cocktail “Rök och Marmelad”
Det är faktiskt min vän och barkollega Micke som kom på den här cocktailen av misstag. Köket hade av oavsiktligt fått in citronverbena och vi hade någon vecka innan haft ett cocktailsällskap som drack drinkar med marmelad i. Så ingredienserna fanns hemma och ihop med rökig whisky så var denna riktigt grymma skapelse ett faktum! Vi kokade sedan en ny marmelad och jag kom på att det hade varit nice att servera den lite som en ” breakfast Martini ” ihop med en skiva toast . Gillar idén med te och marmelad så vi malde ner grönt te med smak av havtorn och tillsatte i marmeladen. Serverade den på toasten till cocktailen, en succé. Kom förbi och prova!!
Rök och Marmelad 1 cocktail
1,5 cl Ardbeg Ten Years Islay Whisky
1,5 cl Fleur de Sureau Sauvage Fläderlikör
1 cl Vermouth del Professore eller annan vermouth
4 cl citronjuice
1 tsk hemmagjord marmelad på apelsin, klementin och citron
2 cl sockerlag på citronverbena
2 cl äggvita
Skaka alla ingredienser i shaker och sila upp över is. Servera ihop med toast toppad med marmelad smaksatt med grönt the.
Tom Surma Barchef Restaurang Familjen Göteborg
KONTAKT
Twitter: @Tomtomkatt och @Familjen_Rest
Instagram: @TomSurma
Mail: info@restaurangfamiljen.se