I BAREN med Tom Surma – Cocktail “Rök och Marmelad”

I BAREN med Tom Surma – Cocktail “Rök och Marmelad”

I BAREN med Tom Surma – Cocktail “Rök och Marmelad”

Tom Surma I BAREN nordefors.com

Det är faktiskt min vän och barkollega Micke som kom på den här cocktailen av misstag. Köket hade av oavsiktligt fått in citronverbena och vi hade någon vecka innan haft ett cocktailsällskap som drack drinkar med marmelad i. Så ingredienserna fanns hemma och ihop med rökig whisky så var denna riktigt grymma skapelse ett faktum! Vi kokade sedan en ny marmelad och jag kom på att det hade varit nice att servera den lite som en ” breakfast Martini ” ihop med en skiva toast . Gillar idén med te och marmelad så vi malde ner grönt te med smak av havtorn och tillsatte i marmeladen. Serverade den på toasten till cocktailen, en succé. Kom förbi och prova!!

Rök och marmelad av Tom Surma Restaurang Familjen Göteborg nordefors.com

Rök och Marmelad 1 cocktail

1,5 cl Ardbeg Ten Years Islay Whisky

1,5 cl Fleur de Sureau Sauvage Fläderlikör

1 cl Vermouth del Professore eller annan vermouth

4 cl citronjuice

1 tsk hemmagjord marmelad på apelsin, klementin och citron

2 cl sockerlag på citronverbena

2 cl äggvita

Skaka alla ingredienser i shaker och sila upp över is. Servera ihop med toast toppad med marmelad smaksatt med grönt the.

Tom Surma Barchef Restaurang Familjen Göteborg nordefors.com

Tom Surma Barchef Restaurang Familjen Göteborg

KONTAKT

Twitter: @Tomtomkatt och @Familjen_Rest

Instagram: @TomSurma

Mail: info@restaurangfamiljen.se