- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
I BAREN med Sean Eden – St. George and the Dragon med gin, chartreuse, absinthe och lime
I BAREN med Sean Eden – St. George and the Dragon med gin, chartreuse, absinthe och lime

I BAREN med Sean Eden – St. George and the Dragon med gin, chartreuse, absinthe och lime
Gin, Gin, Gin. Gud vad jag älskar GIN!
Efter tre soliga månader i Miami har jag återvänt till Stockholm med gin i bagaget. Under min resa fann jag en ny favoritgin, St George rye gin. Det var efter en kväll på Living Room South Beach med Erik Deckard som jag fann denna unika gin. Den här ginen har en unik smak tack vare spannmålet som den är gjord på, det vill säga råg . Självklart smaksatt med enbär, magiskt!
Innan jag tog fram receptet ville jag veta vem St. George var. Han var en soldat från den romerska armén som senare blev vördad till ett helgon i den katolska kyrkan. Det finns en legend där St. George bestred en drake och sedan vinner hjärtat av en prinsessa. Historian gav mig inspiration, hans kärlek till prinsessan har jag till gin, drakens eld har jag till jalapeñons hetta och den historiska kopplingen till Chartreuse.
Glas: Collins
Is: Kubis
Metod: Muddla och skaka
Dekoration: Skivad gurka och en jalapeño
SAINT GEORGE AND THE DRAGON
Muddla 4 skivor jalapeños
Tillsätt:
4 cl St George rye gin
1 cl grön Chartreuse
1 barsked Absinthe
3 cl färskpressad limejuice
2 cl agave syrup
2 cl gurkvatten
Skaka med is och dubbelsila i ett kylt collinsglas, toppa med soda. Dekorera med skivad gurka och en jalapeño.
Sean Eden, Bar Manager Tures Brasserie och Bar Stockholm
Instagram: @Sean_eden och @turesbrasseriebar
Kontakt: sean.edward.eden[@]gmail.com