I BAREN med Sean Eden – Gin och tonic 2.0

I BAREN med Sean Eden  – Gin och tonic 2.0

I BAREN med Sean Eden – Gin och tonic 2.0

I BAREN Sean Eden Tures Brasserie och Bar nordefors.com

Få drinkar är så uppskattade som en perfekt Gin och tonic. Jag gör klassikern frisk och läskande med bett, men goda smaker kan alltid utvecklas. GIN & TONIC 2.0 är ett nytt perspektiv på klassikern där de olika ginsorternas unika och fina smaktoner förstärks med kompletterande smaksättare som kryddor, frukt och örter.

Drinken kompletteras med rätt val av tonic. Jag har valt Fever Tree som är en av de bästa på marknaden idag. Hantverksmässigt framtagen av naturliga ingredienser och utan konserverings- eller sötningsmedel. Finns på att köpa på bl a NK saluhall och Ica maxi i Nacka.

SKÅL FÖR EVOLUTIONEN!

BERKELEY SQUARE

Teknik: Byggas

Glas: Highball eller rödvinglas

Garnish: Basilika

Muddla lavendel i ett shotglas och tillsätt 5 cl Barkeley Square gin. Klappa basilika i händerna och läggs ner i ett highballglas tillsammans med limeblad. Därefter silas ginen till highballglaset tillsammans med resterande. Fyll med mycket is och toppa med Fever Tree tonic.

BLOOM

Teknik: Byggas

Glas: Highball eller rödvinglas

Garnish: Jordgubbar

Tillsätt 5cl Bloom gin, haka jordgubbar och lägg i ett highballglas. Tillsätt 1 cl rabarbersirap. Fyll med mycket is och toppa med Fever Tree tonic.

TANQUERAY 10

Teknik: Byggas

Glas: Highball eller rödvinglas

Garnish: Lakritsrot

Tillsätt 5cl Tanqueray 10 gin, skala änden av lakritsrot tillsätt i glaset tillsammans med enbär och en limezest. Fyll med mycket is och toppa med Fever Tree tonic.

HENDRICKS

Teknik: Byggas

Glas: Highball eller rödvinglas

Garnish: Gurkstav

Tillsätt 5cl Hendricks gin, klappa rosenblad i händerna och lägg i ett highballglas tillsammans med ett gurkstav. Fyll med mycket is och toppa med Fever Tree tonic.

BOMBAY

Teknik: Byggas

Glas: Highball eller rödvinglas

Garnish: Gurkstav

Muddla 1 cm finhackat citrongräs i ett shotglas, tillsätt 5 cl Bombay Sapphire gin och sila över till en highballglas. Tillsätt citronzest, fyll med mycket is och toppa med Fever Tree tonic.

CITADELLE

Teknik: Byggas

Glas: Highball eller rödvinglas

Garnish: Kanelstång

Tillsätt 5 cl Citadelle gin med apelsinskal, viol och kanelstång. Fyll med mycket is och toppa med Fever Tree tonic.

Sean Eden Bar Manager Tures Brasseri & Bar Stockholm

Sean Eden, Bar Manager Tures Brasserie och Bar Stockholm

Instagram: @Sean_eden och @turesbrasseriebar

Kontakt: sean.edward.eden[@]gmail.com