I BAREN med Sean Eden – 8 enkla drinkar till Nyårsafton

I BAREN med Sean Eden – 8 enkla drinkar till Nyårsafton

I BAREN med Sean Eden – 8 enkla drinkar till Nyårsafton

I BAREN Sean Eden Tures Brasserie och Bar nordefors.com

Vi närmar oss slutet på 2013 och det är dags att fira in det nya året. På varje nyårsfest slutar det med att jag blandar cocktails åt mina vänner, vilket är en stor utmaning varje år. Det är enkelt att göra drinkar på jobbet med en bar fylld med nödvändiga ingredienser, men när det kommer till en hemmafest är det en mardröm. Drinkingredienser saknas och mina vänner förstår inte varför det är ett problem. Därför är det en utmaning att blanda cocktails på nyårsfesten – även för en erfaren bartender.

Men genom åren har jag märkt vilka sprit- och likörsorter som folk har hemma i sina skåp. Gin, tequila, rom, whiskey och söta likörer som Cointreau är bland de vanligaste. Låt oss inte glömma den absolut viktigaste drycken på nyårsfesten, champagne. För att göra populära och goda cocktails hemma krävs en del förberedelsearbete men det brukar inte ta så långt tid. Det som du behöver hemma är: sockerlag (50 % socker och 50 % kokande vatten), citron- och limejuice, flytande honung (80 % honung och 20 % kokande vatten) samt lättvispad grädde.

Här är en lista med cocktails som jag har gjort under åren:

Hony Bubble Sean Eden Tures nordefors.com Karoline Nordefors

HONEY BUBBLE

2 tsk honung

3 cl gin

toppa med champagne

Glas: Champangeglas

Garnera med: mynta och jordgubbe

Metod: Rör om honung med gin i botten av shaker tills honung löser sig. Lägg is och rör om.

Sila i glas och tillsätt champagne.

Waterloo Sunset Sean Eden Tures nordefors.com Karoline Nordefors

WATERLOO SUNSET

3 cl gin

1 1/2 cl St Germain fläderlikör

3/4 cl Chambord hallonlikör

toppa med Cava

Glas: Champangeglas

Garnera med: Björnbär eller hallon

Metod: Rör om två första ingredienserna med is och sila upp i kylt glas. Toppa med champagne. Tillsätt hallonlikör.

Jalisco Flower Sean Eden Tures nordefors.com Karoline Nordefors

JALISCO FLOWER

3 cl tequila

2 1/4 cl St Germain fläderlikör

6 cl grapefruktjuice

toppa med champagne

Glas: Champangeglas

Garnera med: Grapefruktskal

Metod: Skaka de första tre ingredienser med is och finsila i ett kylt glas. Toppa med champagne. Rör om lätt och servera.

Jacuzzi Sean Eden Tures nordefors.com Karoline Nordefors

JACUZZI

3 cl Peachtree likör

1 1/2 cl gin

3 cl apelsinjuice

toppa med champagne

Glas: Champangeglas

Garnera med: Grapefruktskal

Metod: Skaka de första tre ingredienser med is och finsila i kylt glas. Toppa med champagne. Rör om lätt och servera.

Bison Sour Sean Eden Tures nordefors.com Karoline Norefors

BISON SOUR

5 cl zubrowka vodka

4 cl citronjuice

3 cl sockerlag

1 nypa kanel

äggvita

Glas: Rockglas

Garnera med: Citronskal

Metod: Skaka alla ingredienser med is och sila i ett glas fyllt med is.

Hot Toddy Sean Eden Tures nordefors.com Karoline Nordefors

HOT TODDY 2

1 tsk honung

6 cl whisky

3 kryddnejlikor

¼ tsk riven muskot

varmt English breakfast tea

Glas: Irishglas

Garnera med: Citronskal

Metod: Tillsätt alla ingredienser och rör om till honungen löser upp sig.

Hot Tommy Sean Eden nordefors.com Karoline Nordefors

HOT TOMMY

6 cl tequila

3 cl limejuice

3 cl agave

toppa med varmt vatten

Glas: Irishglas

Garnera med: Limeskal

Mexicano Sean Eden Tures nordefors.com Karoline Nordefors

MEXICANO

3 cl tequila

1 ½ cl Grand Marnier

varmt kaffe

toppa med lättvispad grädde

Glas: Irishglas

Garnera med: Kaffebönor

Metod: Tillsätt de tre första ingredienserna. Häll försiktigt den lättvispade grädden över baksidan på en sked.

 

Denna artikel blir min sista för i år och skulle vilja tacka DinVinguide och Karoline för denna möjlighet. Det har varit väldigt lärorikt och roligt!

Min nästa artikel kommer att handla om mina kommande erfarenheter från barer i Miami, USA – en spännande start på det nya året!

Lycka till med cocktailblandningen och Gott Nytt År!

Sean Eden Bar Manager Tures Brasseri & Bar Stockholm

Sean Eden, Bar Manager Tures Brasserie och Bar Stockholm

Instagram: @Sean_eden och @turesbrasseriebar

Kontakt: sean.edward.eden[@]gmail.com