Anpassa dina cookie-inställningar

Vi respekterar din rätt till integritet. Du kan välja att inte tillåta vissa typer av cookies. Dina cookie-inställningar kommer att gälla på hela vår webbplats.

Vi använder cookies på vår webbplats för att förbättra din användarupplevelse, tillhandahålla personligt innehåll och analysera vår trafik.

I BAREN med Hampus Thunholm – POP THE SAMURAI med Nikka, Umeshu, Mirin, Yuzu och chokladbitters

I BAREN med Hampus Thunholm – POP THE SAMURAI med Nikka, Umeshu, Mirin, Yuzu och chokladbitters

I BAREN med Hampus Thunholm – POP THE SAMURAI med Nikka, Umeshu, Mirin, Yuzu och chokladbitters

Hampus Thunholm nordefors.com

NU är vi i gång på Kungstensgatan 2!!

Känns sjukt bra att vara tillbaka i stan, för sex veckor sedan så öppnade vi upp portarna till den tredje restaurangen i gamla “Jarlateatern” SHIBUMI. Tänkte bjuda på en cocktail där inspirationen kommer från en redan existerande cocktail från en omtalad bar i London (fast den är helt omgjord). Min idé kring denna cocktail kom ifrån en sakeprovning med Sake Samurai Åke Nordgren. Han hade med sig så sjukt fina lådor som man använder som matlåda i Japan men även att dricka ur vid högtider. Jag tyckte att lådorna helt perfekt att servera något i. Med en speciell servering så ville jag också servera något speciellt i den. Så Pop The Samurai kom upp på menyn. En salig blandning av japanska smaker tillsammans med det absolut svenskaste vi har SMÖR!

Vi smaksätter Nikka straight from the barrel med brynt smör, sen fick jag Umeshu som är smaksatt med yuzu av Åke som jag blev kär i direkt. Det söta i drinken är ett risvin som har lagrats i 20 år, blir som en PX fast mer koncentrerad. Chokladbitters från Mozart, lite extra syra från citron och honung bara för det är gott.

Tanken med serveringen är att jag gillar att äta, så istället för popcorn i drinken så kör vi dem bredvid kryddade med lite japanska chili flakes.

Pop the Samurai av Hamous Thunholm I BAREN Shibumi Stockholm Karoline Nordefors nordefors.com

POP THE SAMURAI

3,5 cl Nikka from the Barrel med bryntsmör

2,5 cl Umeshu med yuzu

1 cl 20 years Mirin

1 cl färskpressad yuzu juice

1 cl färskpressad citronjuice

1 cl honungsvatten

3 stänk Mozart chokladbitters

2 cl äggvita

Torrskaka alla ingredienser och sedan med is, dubbelsila.

Hoppas vi ses i baren och ha en bra midsommar!!!

PEACE!

Hampus Thunholm barchef Shibumi Stockholm nordefors.com Karoline Nordefors

Hampus Thunholm barchef Shibumi Stockholm

Twitter: @HampusThunholm

Instagram: @HampusThunholm

Mail: hampus.thunholm@esperantogroup.se

Alla tidigare inlägg av Hampus!

Alla tidigare inlägg I BAREN

I BAREN med Hampus Thunholm - POP THE SAMURAI med Nikka, Umeshu, Mirin, Yuzu och chokladbitters - DinVinguide