- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
I BAREN med Hampus Thunholm – Cocktail Daily Routine med Nikka, Umeshu och vaktelägg
I BAREN med Hampus Thunholm – Cocktail Daily Routine med Nikka, Umeshu och vaktelägg
I BAREN med Hampus Thunholm – Cocktail Daily Routine med Nikka, Umeshu och vaktelägg
Den här drinken kom jag på tre dagar före en tävling. Idén bakom den var en ceviche som jag åt på PAKTA i Barcelona. Cevichen serverades med kumquatjuice och när jag gick där ifrån så ville jag hålla cocktailen det ganska japansk. Kom då ihåg att Sayan Isaksson på Esperanto rökte en dashi för ett tag sen så jag åkte dit. Vi testade att röka whisky med halm och te och tyckte det blev bra. Så på den vägen är det. Presentation av drinken blev väldigt fin och jag tyckte den blev riktigt bra.
DAILY ROUTINE 2 cocktails
6 cl Nikka straight from the Barrel
3 cl Umeshu
5 cl juice av honung, kumquat och ingefära
1/2 cl Vinaigre de riz Katsuobushi
1 vaktelägg
Skaka alla ingredienser och häll ner dem i en tekanna för att rökas med halm och Keemum Mao Feng-te. Servera gärna i tekannan med två kylda japanska tekoppar.
Hampus Thunholm krögare Agatons Restaurang & Bar Ramundberget
Twitter: @HampusThunholm
Instagram: @HampusThunholm
Mail: Restaurang@ramundberget.se