- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
I BAREN med gästbartendern Mattias Borg – Manakin Maiding Season – Bål med pisco, citron, Lillet Blanc och mynta
I BAREN med gästbartendern Mattias Borg – Manakin Maiding Season – Bål med pisco, citron, Lillet Blanc och mynta

I BAREN med gästbartendern Mattias Borg – Manakin Maiding Season – Bål med pisco, citron, Lillet Blanc och mynta
Nu är sommaren här så varför inte dela på något med vänner och bekanta? Gör ett bål!
På Sjöfartsterassen där ni ser mig under sommaren har vi drinkar för dig som vill dela med andra och för dig med bacillskräck. Sommar för mig är som sagt ett bål, att grilla och bara mysa. Den här bålen är en homage till den klassiska Eastside cocktail (red anm. en klassisk citrus-, myntacocktail som höjs med en smak av influerad gurka). Manakin Maiding Season har typiska smaker av sommaren, tropiskt och fruktigt. En härlig acholado pisco från Peru med hög kvalité ligger mig varmt om hjärtat. Vi rör oss mot södra delen av Frankrike och hämtar ett apirtifvin som heter Lillet Blanc. Plockar några citroner, lite mynta och en gurka från trädgården. Lägger till sockerlag för balansen i drinken. Du har nu ett grymt bål att bjuda dina vänner på!
MANAKIN MAIDING SEASON
40 cl Barsol Pisco selecto acholado
20 cl Lillet Blanc
30 cl färskpressad citronjuice
20 cl sockerlag (50 % socker, 50 % vatten)
1 knippa mynta
15 gurkskivor
Is
Rör ihop alla ingredienser i en kanna eller stor bålskål ca 1 minut. Servera!
Glad sommar och följ oss på instagram @s7ofart
Mattias Borg bartender Sjöfartsterassen
Instagram: @borgmattias