- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
I BAREN intervju med Hampus Thunholm – krögare Agatons Restaurang och Bar Ramundberget
I BAREN intervju med Hampus Thunholm – krögare Agatons Restaurang och Bar Ramundberget

I BAREN intervju med Hampus Thunholm – krögare Agatons Restaurang och Bar Ramundberget
Tillsammans med fem professionella bartenders och en hemmafixare publicerar jag I BAREN. Här kommer de få fritt spelutrymme och tipsa om vad som helst som rör bartenderyrket. Bartendrarna är utspridda över Sverige och har en varierande bakgrund, allt för att du ska få spännande tips på olika nivåer. Fjärde bartendern att presentera sig är HAMPUS THUNHOLM!
Namn: Hampus Thunholm
Ålder: 25
Nuvarande arbetsplats: Agatons restaurang & bar (Ramundberget) och Shibui
Varför arbetar du som bartender?
För att det är värdens roligaste jobb, både för kontakten med gästerna och hålla på med dryck av alla dess former.
Vad är roligast i ditt jobb?
Jag tycker nog att det roligaste är hela service- och upplevelsebiten. Att det alltid går att förbättra, sjuk utmaning och sen alla resor som ingår i jobbet är helt sjukt bra.
Vilken drink skulle du kunna dricka resten av livet?
Fan att Emil tog Bloody Mary!!%&# Nämen en lite sötare Manhattan (amerikansk whiskey, röd söt vermouth och ett stänk angostura bitter) på is är kan ju vara bättre än mycket saker här på jorden, så jag tar nog den.
Vad är det mest komplicerade i drinkväg du gjort?
Oj oj, den är inte klar än! Jag jobbar mycket med kaffe både på och på sidan av jobbet. Har hållit på i över ett år med en varm drink som bryggs i en Chemex tillsammans med Stockholm Roast. Svårt, man blir ju aldrig nöjd! Den har varit ”klar” flera gånger men i sista sekund så vill man alltid ändra något.
Märkligaste upplevelsen i ditt jobb?
Oj det ska vi nog inte ta här, ni får komma till fjällen så kanske jag berättar.
Vilken är den mest vanliga kommentaren du får?
Är det svårt att vara bartender? Eller vilken skola har du gått….??
Framtidsvisioner?
Just nu så ligger fullt fokus i framtiden på att vara med att öppna en ny restaurang och bar i Stockholm.
Tävlingsmeriter?
Har bara tävlat 1 gång (sjukt dåliga tävlingsnerver). Var med på Nikka-tävlingen i somras. Gick väl ganska bra tycker jag. Vann inte men jag är glad ändå!
Favoritingrediens?
Tror att det roligaste jag vet att arbeta med är smaker från Asien. Sjukt svårt att säga men en av mina favoriter är Yuzu (Yuzu är en citrusfrukt som ursprungligen kommer från Östasien. Den smakar som en blandning mellan grapefrukt och mandarin.)
Favoritdryck?
Mogen Bourgogne
Vad imponerar du dina vänner med?
Ja kanske att jag är bra på köra snöskoter. Ha ha, nä jag vet inte.
Vart hittar du din inspiration?
Andra barer men framförallt av matlagning! Det är bland det roligaste jag vet att vara i köket och pyssla och så (vet inte om kockarna tycker att det är lika roligt), men köket inspirerar mig otroligt mycket.
Vem ser du upp till i branschen?
Så många! Emil Åreng, det tar emot lite att säga det men Fan Vad Bra Du Är. Björn och Micke på Little Quarter, Sveriges härligaste bartenderpar. Daniel Crespi, Jens och Samuel på Tweed visar verkligen vart skåpet ska stå med hela servicebiten. Sen i resten av världen finns sjukt många men jag ÄLSKAR 41grados i Barcelona.
Favoritbarer runt om i världen?
Little Quarter tycker jag är Sveriges bästa bar, Tjoget, Tweed, Corner Club, 41grados i Barcelona och Rex och Båten i Umeå.
Har du något på gång?
Mycket, lite tävlingar kanske men fokus ligger just nu på allt som händer i fjällen & i Stockholm.
Har du något mer att berätta?
Besök Stockholm Roast!
KONTAKT
Twitter: @HampusThunholm
Instagram: @HampusThunholm
Mail: Restaurang@ramundberget.se
